“Ahogy ránéztem, megláttam” – Az otthon született kisbabáról születésekor derült ki, hogy Down-szindrómás

2018-03-04 | Down babám született

Amber Rojas úgy érezte, az ötödik terhessége valahogy más, mint a többi volt. De mivel jó terhesgondozásban volt része és az ultrahangon az orvosok nem láttak semmit, ami aggodalomra adott volna okot, úgy döntött, hogy nem mond le a tervéről: otthon fog szülni, medencében.

 

Kiderült, hogy az ösztönei jól súgtak neki. Amikor a texasi édesanya üdvözölte újszülött kislányát, Amadeus Reign Rojast, meglátta, hogy Amadeus tényleg más, mint a többi gyereke. Öt hónappal később azt meséli, hogy a vajúdás lassú volt, míg egy pillanat alatt hirtelen fel nem gyorsult.

 

 

– A következő pillanatban a kisbabámat már a karjaimban tartottam és ahogy ránéztem, megláttam. Láttam az arcán. Azt gondoltam: A kisbabám Down-szindrómás.

 

 

Miután a bába megerősítette, hogy a kis Amadeus, azaz Ami tényleg Down-szindrómásnak látszik, Amber és a férje, Fernando elvitték a babát a kórházba. Ott megkapta a hivatalos diagnózist, és az is kiderült, hogy a kislánynak szívfejlődési rendellenessége van.

 

 

Ami azóta túl van a nyitott szívműtéten, és az édesanyja szerint napról napra erősebb. Már levették a lélegeztetőgépről és lassan elkezdett enni is. Ami testvérei, a 10 éves Xavier, a 8 éves ikrek Kaydence és Zyden és a 23 hónapos Ezra azonban aggódnak érte. Amber azt mondja, nem szeretik otthagyni a kórházban és azon gondolkoznak, milyen lesz az élet a számára, ha nagyobb lesz – ahogy minden jó, gondoskodó nagytestvér tenné.

 

 

– Szeretik Amit és szívesen mesélnek róla a barátaiknak. És nagyon örülnek, hogy a Down-szindróma közösség tagjai lehetnek.

 

– Nekem ő is olyan, mint a család többi tagja – mondja Amber. – Csak éljük az életünket: a legjobban, ahogy csak tudjuk, és most már nem csak a gyerekeinkkel oszthatjuk meg a szeretetünket, de segíthetünk a Down-szindrómás gyereket nevelő családokra is ráirányítani a figyelmet. Akárhogy is nézzük, ő a mi kisbabánk, mi pedig az ő családja vagyunk. Számunkra ő így tökéletes. Nem a diagnózist, nem a címkét látjuk, hanem Amadeus Reign Rojast.

 

 

Kép és szöveg: Redbook

Vélemény, hozzászólás?