Down Dada szolgálat

2013-12-02 | Down babám született| Ki segíthet?| Más szülők

A Down Dada szolgálat olyan szülőkből áll, akik Down-szindrómás gyereket nevelnek és azoknak a családoknak ajánlják fel a segítségüket, ahol szintén Down-szindrómás gyerek született. A helyzet iránti empátiával, személyes példájukkal és konkrét információkkal is segítenek.

 

Tájékoztatnak a fejlesztés, az egészségügyi ellátás feladataival és lehetőségeivel kapcsolatban, és személyes tapasztalataik révén a hétköznapi kihívások megoldásában is támaszt nyújthatnak. A Down Dadák nem orvosi vagy gyógypedagógiai szemmel nézik a gyereket és a családot, hanem a sorstárs szülő szemével. Olyan kérdésekre tudhatják a válaszokat, amelyekben csak az járatos, aki evezett már hasonló csónakban.

 

Babakeze.jpg

 

A Down Dada szolgálat 1996 óta működik. Down-szindrómás gyereket nevelő szülők hozták létre, akik saját bőrükön érezték annak szükségét, hogy náluk tapasztaltabb szülőkkel beszélhessenek az életükről. A spontán segítségnyújtás hamarosan képzéssel és egységes protokollal rendelkező országos hálózattá szerveződött. A Dadák ideális esetben már a kórházban megkeresik a támogatásukat igénylő szülőket, sőt már a Down-szindrómás babát váró várandósok is fordulhatnak hozzájuk. Természetesen a nagyobb gyereket nevelőket sem utasítják el.

 

A Dadák munkáját Steinbach Éva koordinálja, őt érdemes keresni a 06 20 260 7793 telefonon vagy a steinbach.eva kukac downalapitvany.hu címen. Hozzá fordulhatnak azok a családok is, akik Down-szindrómás kisbabát szeretnének örökbe fogadni.

 

Forrás: Down Alapítvány

Egy hozzászólás a(z) “Down Dada szolgálat” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Hogyan közöljük az újszülött Down-szindróma diagnózisát vagy annak gyanúját? - Down-szindrómával kapcsolatos hírek, információk, tények

Vélemény, hozzászólás?