Mit jelent a család

2018-01-19 | Andiblog

Sziasztok, most a családról fogok írni, ami úgy szól, hogy a család többet ér minden egyes szervünknek, akár szívnek akár léleknek. Mi azért szeretjük egymást, mert megvan bennünk a családi szeretet. Egyébként a család egy erős kötelék mert mi elválaszthatatlanok vagyunk egymástól. A család mindig az eső az életünkben, mert a család tagjai mindig mellettünk vannak, ha baj van, vagy szurkoljanak, hogy a versenyeken jók legyünk, lehet akár kosár vagy úszóverseny, illetve bármilyen sportág versenyén.

 

Viszont az életben lehetnek viták néha, bármennyire is nem szeretnénk. Igaz,  mi nem dönthetjük el a szülők helyett azt, hogy ne vitatkozzanak, mert szerintem akkor nem tudják kiadni magukból a feszültséget, ami bennük lappang.

 

 

Én nekem van két testvérem és egy anyukám, akiket úgy hívnak Niki és Kati és Adrienne, akiket nagyon szeretek és imádok de viszont van olyan helyzet amikor nem mindig bírnak velem, mert néha szoktam rosszalkodni, ami túl szokott menni minden határon. De amúgy rájöttem, hogy ezt szeretik bennem. Egyébként van olyan oldalam is, amikor én jó is vagyok testvéreim és az anyukám iránt, mert nagyon jó velük lenni és játszani.

 

Az életben vannak olyan nehézségek, amikben nem mindig értjük meg egymást. Például itt van az, hogy anyával néha nem mindig értünk abban egyet, hogy mi az, amit fel kell venni ilyen időben. De én azért néha egyet is értek anyával.

 

 

Én szerintem a családban fontos az összetartás legalábbis én úgy tudom, mert bíznak bennünk és hisznek is nekünk és amit még észrevettem az, hogy a szeretet és a béke is létezik a családban. Például a mi családunkban nem szokott lenni vitatkozás mert békések vagyunk. Viszont anya meg apa elváltak, mert olyat csinált, ami anyának nem nagyon tetszett. De akkor is szoktuk egymást látogatni, én is őt meg néha ő is engem. Karácsony másnap is eljött hozzánk és ha jól emlékszem hozott halászlevet. Egy apa olyan apa, aki segít nekünk, lehet akár anyagiasan vagy személyesen, ezt úgy értem, hogy megbeszéljük azt, hogy mikor jön és már ott is terem nálunk. De az én apukám sajnos nem ilyen, pedig jó lenne, ha olyan lenne, viszont anya ilyen.

 

A családban mindig jó, ha van egy házőrző kutya, ami nagyon fontos, hogy megvédje a házat is. Nekünk is van egy kiskutyánk, a neve Málcsi, és amit róla lehet tudni, hogy nagyon huncut, mert amikor mi eszünk valamit, kiszagolja, hogy merről jön az illat és ránk ugat, hogy adjunk neki is. Viszont a kutya is a család része.

 

 

A családban fontos szerepet játszanak az apukák, anyukák, a testvérek és akinek van a nagyszülők meg a keresztszülők is és az unokatestvérek. Egyébként a család egy nagy közösség, akikkel megoszthatod a problémádat, illetve, ha valami nyomja a szívünket azt is meg lehet beszélni. Viszont, ha olyan nehézségekbe kerülünk, mint például tanulás az érettségire, illetve egyetemre beiratkozni, akkor ezektől ne ijedjünk meg, mert nyugodtan kérhetünk segítséget a szülőktől, illetve a nagyszülőktől, mert szívesen segítenek mindenben.

 

Én szerintem a példa mutatása is nagyon fontos szerepet játszik a családban, mint például a viselkedés. Ezt úgy értem, hogy fogadjunk szót a szülőknek, mert, ha nem akkor büntetés jár, például nem ülhetünk oda a számítógép elé. De én általában és fizikailag is szót fogadok. Jó, igaz vannak pillanataim amikor nem mindig azt csinálom, amit mondanak, de ez azért van, mert nem mindig sikerül egyet értenünk. De este mindig mindent megbeszélünk.

 

És szerintem a család a legfontosabb.

 

Fotók: Bege Nóra

Címkék:

Egy hozzászólás a(z) “Mit jelent a család” bejegyzéshez

 1. matild

  Kedves Andi,
  olvastam több írásodat, nagyon tetszenek.
  A mély őszinteséged átjön rajta, ami hitelessé teszi őket és magával ragadja az olvasót, ez esetben engem is.
  Írj továbbra is bátran, amikor úgy érzed, hogy: “ezt most le kell írnom!”
  Üdvözlettel, matild

Vélemény, hozzászólás?