Tetszett a cikk, szeretném, ha az én oldalamon is megjelenne!

2013-12-16 | Egyéb

Nagyon örülünk annak, ha a cikkeink mondanivalóját továbbadásra érdemesnek gondolják és együtt akarnak velünk dolgozni azon, hogy a Down-szindrómások életével kapcsolatban az emberekhez eljussanak a pozitív példák, a lehetőségekről, örömökről szóló hírek is. Örülünk, ha hírportálok, magazinok, blogok írói és szerkesztői érzik úgy, “Hm, ennek nálunk is meg kell jelennie!”  Mégsem szeretnénk, ha a cikkeket lemásolnák és egy az egyben beillesztenék más portálokra, ezért is tüntettük fel minden oldalon, hogy ez csak az írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

A DownBaba.hu számára azért fontos, hogy a portált sokan látogassák, mert így tágabb lehetőségeink nyílnak az érdeklődők és az érintettek elérésére valamint a Down-szindrómások és családjaik támogatására – hiszen a portál kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy ennek a körnek segítsen. Ha a cikkeink máshol teljes terjedelmükben megjelennek, az érdeklődő olvasók nem jutnak el hozzánk és csorbulnak a magas látogatottsághoz kötődő támogatási lehetőségek. Miközben jó szándéktól és lelkesedéstől vezérelve arra törekszenek, hogy az üzenet sokakhoz eljusson, tartalmaink lemásolói így valójában megkárosítják azokat, akiknek a sorsát segíteni szeretnék.

 

A jó hír az, hogy a két cél összeegyeztethető: lehet az üzenetet úgy megosztani széles körben, hogy ezzel a Down-szindrómásokat és családtagjaikat is segítsék. Ehhez csak annyit kell tenni, hogy a cikkeket nem publikálják teljes terjedelmükben, hanem egy-két bekezdés vagy néhány kedvcsináló mondat közlése után egy direkt linkkel az eredeti cikkre irányítják az olvasókat. Pl. így:

 

Down-szindróma pozitív

 

Kate.jpg

Kedves anyuka, aki most tudtad meg, hogy a babád, akit vársz, Down-szindrómás!

 

Tudom, mit érzel.

 

Annyi különbséggel, hogy én a karjaimban tartottam a kisbabámat, amikor megtudtam. Egy takaróba bugyolálva nézett rám, miközben én sírva hallgattam az újszülöttgyógyászt, aki – csak pár perccel azután, hogy Kate megszületett – elmondta, hogy Down-szindrómás, és hogy az mit jelent.

 

A cikk folytatásáért ide kattintson: http://downbaba.hu/down-szindroma/pozitiv_down_szindroma_szures/

 

Ezzel a módszerrel az üzenet terjedéséhez is hozzájárulnak, és ahelyett, hogy csökkentenék a látogatottságunkat (és az erre épülő lehetőségeket a segítségnyújtásra), még növelik is. Az együttérzés mellé így gyakorlati segítséget is kapunk.

 

Köszönjük a megértést és az együttműködést!

 

A DownBaba csapata