“Ez a kisbaba tökéletes!” – Nyílt levél a nőgyógyászomhoz

2016-05-01 | Down-szűrés| Történetek

Kedves Doktor úr!

 

Egy barátnőm nemrég elmesélte nekem, hogy amikor a nőgyógyász az ultrahangvizsgálatokat végezte, mindig alaposan megnézte a babát, és azt mondta:

 

– Tökéletes!

 

Amikor megszületett a Down-szindrómás fia, felkereste ugyanezt az orvost. Az orvos ránézett a kisfiúra és azt mondta:

 

– Ugye megmondtam, hogy tökéletes!

 

Ez a történet nagyon felkavart. Miközben együtt örültem a barátnőmmel, hogy ilyen élményben lehetett része, elöntött a szomorúság is, hogy miből maradtam ki én. Bárcsak ön is úgy viselkedett volna, mint ez az orvos!

 

Életem legnehezebb szakaszában kerestem fel önt. Tele voltam félelemmel, aggodalommal, teljes kétségbeeséssel. Nem tudtam, mi az igazság a babámmal kapcsolatban, és mindennél jobban szerettem volna ezt megtudni öntől. Támogatás és bátorítás helyett azonban azt javasolta, hogy vetessük el a gyerekünket. Megmondtam a nevét, és ön újra megkérdezte, felfogtuk-e, milyen borzasztó életünk lenne egy Down-szindrómás gyerekkel. Azt javasolta, hogy gondoljuk át újra, folytatjuk-e a terhességet. Ettől az első vizsgálattól kezdve rettegtünk a következő találkozásoktól. Életem legnehezebb szakasza majdnem elviselhetetlenné vált attól, hogy ön nem mondta meg az igazat.

 

Hogy a kisbabám tökéletes.

 

Nem haragszom. Nincs bennem keserűség. Csak nagyon szomorú vagyok. Elszomorít, hogy a picike, lüktető szívek, amelyeket mindennap lát, nem töltik el állandó csodálattal. Elszomorít, hogy az apró részletek és az aranyos kis ujjacskák, tüdők, szemek, fülek csodája nem mindig gondolkoztatja el egy pillanatra. Szomorú vagyok a hatalmas tévedése miatt, hogy egy Down-szindrómás gyerek borzasztóvá teszi az életünket. Összetöri a szívemet, ha arra gondolok, hogy akár ma is ezt mondhatja egy anyukának. De leginkább azért vagyok szomorú, hogy soha nem fogja megismerni a lányomat, Emersynt.

 

Mert, tudja, Emersyn nem csak hogy jobbá tette az életünket, hanem ezrek szívek érintette még meg rajtunk kívül is. Olyan célt adott az életünknek és olyan örömöt, amit kifejezni sem lehet. Minden korábbinál nagyobb mosolyokat, több nevetést, cuppanósabb puszikat hozott az életünkbe. Felnyitotta a szemünket az igazi szépségre és a tiszta szeretetre.

 

Emersyn

 

Én azt szeretném, ha soha egyetlen anyának sem kellene átélnie azt, amit én átéltem. Azt szeretném, ha ön is látná az igazi szépséget és a tiszta szeretetet minden ultrahang képen. És azt szeretném, hogy amikor a következő Down-szindrómás kisbabát látja meg az édesanyja méhében, körülölelve szeretettel, ránézne arra az anyukára, engem látna benne, és megmondaná neki az igazat:

 

– Ez a kisbaba tökéletes!

 

 

kép és szöveg: Courtney Williams Baker Facebook bejegyzése

Kérjük, a bejegyzést ne másolja le, ossza meg inkább így! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?