Kincsvadászat kinn és benn 1. – Keresgélős

2015-03-30 | Szirkablog

A húsvét hangulatához jól illenek a keresgélős játékok, de a kincsvadászat egész évben, kinn és benn is jó mulatság. Most egy olyan sorozat következik, amiben különböző típusú kincskereső játékokat mutatok (kipróbált ötletek és a végén még letölthető anyagok is, tessék, csak tessék).

 

Tűnemezelt terepasztal és alkatrészei

Tűnemezelt terepasztal és alkatrészei

 

Tavaly húsvétkor a gyerekek egy nagyon sok elemből álló, tűnemezelt terepasztalt kaptak. A rengeteg kis alkatrész nagyon kínálta magát egy kincskeresős játékhoz. Húsvét reggel tehát egy levelet találtak az asztalukon, amit személyesen a Nyuszi írt. Ebben elárulta, hogy 20 ajándékot rejtett el az udvaron, amit meg kell keresni és ha mind összegyűlt, sorban kibontani.

 

Gyűlnek a húsveti kincsek

Éppen időszerű volt a számjegyek felismerésének és sorbarendezésének gyakorlása, ezért hozott a Nyuszi számozott ajándékokat. Nem mellesleg így könnyebb volt számon tartani, hogy van-e még valahol valami.

 

A 20 ajándék úgy jött össze, hogy mindent külön csomagoltunk, hozzá csaptuk azt is, amit más családtagok küldtek és voltak olyan tételek is, hogy egy doboz kavics vagy szeletekre fűrészelt faág. Ez két főre szólt és nyilván kevesebbel is működik, de szerintem sokkal többre nem futja annak a korosztálynak a lelkesedéséből, akik még nyusziajándékot keresnek.

 

Húsveti kincskereső

Bokrok alján, pad alatt, fatörzsek mögött lapultak

 

Húsvéti kincsek

Szerencsére a Nyuszi külön kérte, hogy felváltva és türelmesen bontogassák az ajándékot. Így tovább tartott a bontogatás öröme, békésebben zajlott, és még a páros-páratlan is szóbajött.

 

Kacsáéknál gyermekáldás volt

Kacsáéknál éppen gyermekáldás volt

 

Tűnemez terepasztal (teljes)

A történelmi hitelesség kedvéért így nézett ki az “üres” terepasztal a rögzített elemekkel, és így a berendezett.

 

 

A következő bejegyzésben olyan kincskeresést mutatok, ahol csak egy ajándék van, de a keresés mulatsága ugyanilyen hosszú (és még izgalmasabb). A harmadikban jönnek majd a letölthető anyagok.

 

|

Vélemény, hozzászólás?