Letölthető ajándék könyvek kezdő olvasóknak 1.

2015-03-07 | Szirkablog

Két letölthető könyvecske és egy színező kezdő olvasóknak, szótagolt írással.  Azoknak valók, akik már a betűket összeolvassák, de még kevés betűt ismernek. (A “Játékház” olvasókönyv betűsorrendjében haladtunk.)

 

Először is kinyomtatjuk a könyvecskéket a lenti linkeken (a letöltéshez regisztrálni kell). Érdemes kicsit vastagabb papírt használni.

 

A nehezebben összeállíthatóval kezdem, mert én ilyen vagyok. Ti meg nyugodtan letekerhettek az egyszerűbbre, ha olyanok vagytok.

 

 

Ki mit lát?

 

 

Egyetlen két oldalasan nyomtatott A4 lapot foglal el. Ezt hosszanti irányban vágjuk fel 3 sávra:

 

mitlat1

 

A sávokat középen kettéhajtjuk és az x-szel jelölt részt levágjuk:

 

kimitlat2

 

A két hosszabb sávot a középen kettéhajtás után úgy hajtjuk meg, ahogy a fénykép mutatja: a jobb oldali részét középre hajtjuk, a bal oldalát pedig hátra. A rövidebbnek csak a jobb oldalát kell középre hajtani, a jobb oldalát levágtuk.

 

kimitlat3

 

A lesimított lapokat a képen látható sorrendben egymásra rakjuk és középen összetűzzük:

kimitlat4

 

A gyerek először elolvassa a kérdést és a választ. A válasz elolvasása után nyithatja fel a fület, ahol a válaszhoz tartozó képet látja és örül.

 

 

Ki lakik itt?

 

 

A könyvecske 2 db 2 oldalasan nyomtatott A4-es lapból készül: az első oldal hátuljára nyomtatjuk a másodikat, a harmadik hátoldalára a negyediket. Nyomtatás után a lapokat a keskenyebbik irányban vágjuk fel 3 részre:

 

kilakik1

 

Az így kapott 6 lapot középen kettéhajtjuk. Az alábbi képen látszik, hogy mely oldalaknak kell a hajtásnál kívülre kerülni és milyen sorrendben kell a lapokat egymásba tenni.

 

kilakik2

 

Az összeillesztett lapokat összetűzzük. A gyerek először az “üres” lakóhely alatt olvassa el, hogy ki lakik ott. Lapozás után látja meg a lakót a lakóhelyén.

 

 

Lovas színező

 

 

Ez két A4-es oldal, amiket külön lapokra nyomtatunk, hogy ne üssön át a színezés. A kinyomtatott lapokat középen kettévágjuk, így négy A5-ös lapot kapunk. Színezés után a bal felső saroknál összetűzhetjük a lapokat.

 

lovasszinezo1

 

|

Vélemény, hozzászólás?