32 évnyi munka után megy nyugdíjba a Down-szindrómás Freia David, barátai búcsúztatják

2016-08-29 | Felnőtt kor| Munka

A Down-szindrómás gyereket nevelők egyik aggodalma, hogy gyermekük felnőve munka, barátok és támogató közösség nélkül marad. Számukra is biztató lehet Freia David példája, aki 32 év munkaviszony után megy nyugdíjba és a barátai, ismerősei szervezik a búcsúünnepségét.

 

A needhami Freia David 32 évnyi szorgalmas munka után ment nyugdíjba a helyi McDonald’s burgonyasütőjéből. Erre egy barátja, Christopher Sheenan hívta fel a közösség figyelmét. Christopher és Freia szomszédok, együtt nőttek fel és ma is jó barátok.

 

freia-david-and-christopher-sheehan

Freia David és Christopher Sheenan gyerekkoruk óta jó barátok.

 

– Az egyik legkedvesebb és legvidámabb ember, akinek az ismeretségére az ember csak vágyhat, és akit ismerek – írta róla Christopher, aki az étteremben is hetente felkereste.

 

A felhívására hamarosan többen jelentkeztek, akik értékelték Freia munkáját és készek voltak közreműködni egy búcsúztató ünnepség szervezésében. Voltak, akik adományokat ajánlottak fel, mások a sajtókapcsolataikat vonták be, de a legtöbben csak örültek, hogy ismerhetik Freiát és egy ilyen nagyszerű közösséghez tartozhatnak. Még az évek során más városokba költözött lakók is sorolták az emlékeket, és büszkén gratuláltak Freia kitartó munkájához.

 

Buli lesz

A munkahelye nyilvános búcsúünnepséget rendez Freia nyugdíjazása alkalmából

 

– Freiától kaptam az utolsó hamburgeremet, amit a McDonald’s-ban ettem – írta az egyik kommentelő. – Amikor megmondtam neki, hogy többé nem eszem ilyet, nagyon örült, hogy ő lehet az, aki átadhatja a legutolsó, különleges hamburgert “az ő éttermében”. Sosem felejtem el a mosolyát, amikor megmondtam neki: szerintem nagyon illik hozzá, hogy egy istennő nevét kapta.

 

Elismerő oklevél a több, mint 30 éves szolgálatért.

Elismerő oklevél a több, mint 30 éves szolgálatért.

 

Freia a Charles River Center egyik lakóotthonában él, a hétvégéket az édesanyjával tölti (édesapja 96 éves és betegsége miatt szanatóriumban él). A Charles River Center közel ezer fogyatékossággal élő gyerek és felnőtt képzéséről, munkába állásáról és lakhatásáról gondoskodik. A McDonald’s egyike volt az első üzleti partnereiknek, Freia már a 80-as években elhelyezkedett náluk.

 

freia-david-mcdonald

Freia David a 80-as években, fiatal lányként kezdett a gyorsétteremben dolgozni.

 

Képek és infó innen, innen és innen.

Vélemény, hozzászólás?