Laura Green, a Down-szindrómás üzletasszony

2015-07-11 | Down-szindrómával a világ| Felnőtt kor| Munka| Önállóság

Laura Green, a Down-szindrómás üzletasszony nem az első, aki egy plusz 21-es kromoszómával a divat világában érvényesül.

 

Jamie Brewer

Jamie Brewer

 

A legutóbbi New York-i divathéten nagy port vert fel Jamie Brewer kifutóra lépése, de mára talán még híresebb az ausztrál Madeline Stuart, aki látványos eredményt hozó életmódváltásával robbant a címlapokra, hogy a múlt héten két divatcég is kampányarcának kérje fel.

 

Madeline Stuart

Madeline Stuart

 

Férfimodellek közül a spanyol Raul Rodrigez vált legismertebbé,

 

Raul Rodriguez

Raul Rodrigez

 

gyerekek közül a DownBaba oldalain is szerepelt már pl. Valentina Guerrero vagy  Seb White.

 

Seb White

Seb White a Marks and Spencer karácsonyi kampányában

 

Újabban pedig Amanda Booth szupermodell 11 hónapos Down-szindrómás kisfiáról írnak, aki ugyanazzal a modellügynökséggel kötött szerződést, mint a mamája.

 

Micah és Amanda Booth

Micah és Amanda Booth

 

De a Down-szindrómások nem csak különleges szépségükkel és egyedi kisugárzásukkal kerülhetnek be a divat világába. Korábban bemutattuk már Ashley DeRamust, aki a Down-szindrómásokat gyakran jellemző eltérő testalkatra illő ruhákat tervez.

 

Most pedig itt van Laura Green, aki divatkiegészítők forgalmazásával foglalkozik – saját vállalkozásában.

 

Laura Green

Laura Green, a Down-szindrómás üzletasszony

 

A bbc.com oldalán megtekinthető (angol nyelvű) videón épp előadást tart üzleti vállalkozásáról, amely ékszereket, táskákat, sálakat, és más kiegészítőket forgalmaz. Az interjúban elmondja, hogy üzleti és kereskedelmi főiskolára járt, de hamar otthagyta, mert zaklatták és mert úgy érezte, hogy nem tanul hasznos dolgokat. Ezután számtalan helyre küldte el az önéletrajzát, de választ sehonnan sem kapott. Először ez dühítette, de aztán úgy döntött, hogy nem húzza fel magát, inkább elkezd azzal foglalkozni, ami érdekli: a divattal.

 

Miután felmérte a piacot, jó szemmel megtalálta azt a piaci rést, ahol a saját ízlésének megfelelő holmikat árusíthatja. Nem kívánt senkinek az alkalmazottja lenni, mindig maga választja ki a nagykereskedésben, hogy mit szeretne árulni. Két asszisztens segíti a munkában és kíséri el az utazásai során, és két tanulási nehézséggel élő társának is munkát ad, mivel nagyon fontosnak tartja, hogy az ilyen szükséglettel élők is dolgozhassanak. A mindössze 28 éves nő öt éve vezeti vállalkozását sikeresen.

 

– Lényegében az álmomat élem – mondja.

 

 

Címkék: ,

Egy hozzászólás a(z) “Laura Green, a Down-szindrómás üzletasszony” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Hogyan gazdagítják a világot a fogyatékossággal élő emberek? 2: Közvetlenül és alapvetően - Down-szindrómával kapcsolatos hírek, információk, tények

Vélemény, hozzászólás?