Ashley DeRamus, Down-szindrómás ruhatervező

2013-08-08 | Család| Down-szindrómával a világ| Felnőtt kor

Ashley DeRamus Down-szindrómás ruhatervező. Különleges ruhákat tervez és árul, online is elérhető üzletében. Vidám, csinos ruhákat azoknak a lányoknak és nőknek, akiknek a testalkata eltér az átlagostól:  alacsonyabbak, csípő-has tájon teltebbek és végtagjaik rövidebbek, mint a konfekció méreteknek.

 

A Down-szindrómás nőknek gyakran okoz problémát, ha divatosan akarnak öltözni és sokan nem érzik igazán jól magukat a ruháikban. Ashley nem az első, aki erre a problémára megoldást keres, de az első ilyen, aki maga is Down-szindrómás.

 

– Nem szégyellem, hogy Down-szindrómás vagyok – mondja. – Ettől még mindent meg tudok csinálni.

 

Az álmait éneklésben, zenélésben, divattervezésben és sportolásban megvalósító Ashley csak egy vágyáról mondott le: miután összetört egy autót, a vezetéssel nem akar tovább próbálkozni. Ashley versenyszerűen sportol: úszásban több, mint 40 érmet szerzett. Önkéntes munkát végez egy korai fejlesztő központban, ahol a felszereléseket készíti elő és a gyerekekkel játszik.

 

Jason Crabb gospel énekessel közösen készített videójában a statiszták között sok Down-szindrómás gyerek szerepelt, akiknek szülei Ashley teljesítményét inspiráló példának tartják.
Ashley DeRamus a cége indításával és zenés videójával is bekerült a Fox6 műsorába. A vele készült riportok megtekinthetőek itt és itt .

 

 

forrás: [1] [2] [3]

Vélemény, hozzászólás?