A Down-szindrómás Tim Harris bezárja az éttermét

2016-01-29 | Család| Down-szindrómával a világ| Felnőtt kor

A “Tim’s Place” 2010-ben nyílt meg, mint “a világ legbarátságosabb étterme”, ahol az étlapon reggeli ebéd, és ölelés szerepelt. Az Albuquerque-ben, Új Mexikóban található vendéglő igazi különlegessége nem az volt, hogy Down-szindrómás a tulajdonosa, hanem hogy a vendégeket ő maga fogadta öleléssel, barátsággal. Miért zár be mégis ez a nagyszerű hely?

 

Tim Harris volt az első Down-szindrómás, aki éttermet nyitott Amerikában. Az utóbbi öt évben csak a vállalkozásának élt, éppen ezért a vevőkör megrökönyödve fogadta Tim bejelentését, hogy az éttermet bezárja.
– A vendégeim gyakran borulnak sírva a karjaimba – meséli.

 

Mi vehet rá egy férfit, hogy feladja a munkát, amit a legjobban szeret? Nem más, mint egy lány, akit legjobbat szeret: Tiffani Johnson.

 

hartmantims-place

 

Egy Down-szindróma rendezvényen találkoztak először, ahol Tim beszédet tartott, míg Tiffani titokban követte és nézte őt. Nem merte megszólítani, mert Timhez hasonló fiúval még nem találkozott. A lány még soha nem érzett ilyen különös dolgot:

 

– Azt hiszem, eltalált Ámor nyila.
Végül eltalálta Timet is, aki térden állva kérte meg Tiffanit, hogy legyen a barátnője.

 

Azóta a kapcsolatuk komolyra fordult és Tim elhatározta, hogy Denverbe költözik, hogy a lány közelében lehessen. Tervezi, hogy ott is éttermet nyit majd, mégis nehéz az ismert környezetétől megválnia. Minden egyes alkalommal elsírja magát, ha csak rágondol.

 

– Egészen elképesztő látni, hogy bár mélyen bánkódik a változás miatt, ugyanakkor még soha nem lelkesítette semmi ennyire, mint az, hogy Tiffanival élhet – nyilatkozta Tim édesapja, Keith.

 

hartmantims-placeen

 

– Ha szomorú vagyok, a barátnőm felvidít – mondja Tim. – Ha a szemébe nézek, a szerelmet látom. A boldogságot. És látom, hogy nekem itt a jövőm.

 

Miért is hívjuk őket fogyatékosnak, mikor az élet fontos dolgaiban sokkal jobban eligazodnak, mint a legtöbb ember?

 

 

 

Forrás: cbsnews

Fordította: N.Á.

 

 

Vélemény, hozzászólás?