20 éve boldog házas a Down-szindrómás pár

2015-07-26 | Család| Down-szindrómával a világ

20 éves házassági évfordulóján erősítette meg fogadalmát a Down-szindrómás pár.

 

A 44 éves Maryanne Pilling és az 57 éves Tommy Pilling 25 éve találkozott először egy nappali foglalkoztatóban és 1995-ben esküdött egymásnak örök hűséget. Kapcsolatuk azonban a kritikák kereszttüzébe került, mivel mindketten Down-szindrómások. Sokan úgy gondolták, hogy a házasságkötés értelmetlen dolog egy ilyen állapotban, és nem szabad megengedni. Maryanne anyját is sokan támadták, hogy hogyan egyezhet bele az esküvőbe.

 

A pár azonban rácáfolt az előítéletekre és 20 év elteltével is olyan erős a kapcsolatuk, hogy most szombaton megújították házassági fogadalmukat. Az esemény annál megrendítőbb volt, mivel a férjnél nemrég Alzheimer-kórt állapítottak meg. Az eskü templomi megerősítése után 130 barát és rokon társaságában ünnepeltek, fergeteges mulatsággal és folyamatos tánccal, amit csak az étkezés miatt szakítottak meg.

 

A boldog Down-szindrómás pár 20 éve házas

Maryanne és Tommy Pilling, a boldog Down-szindrómás pár 20 éve házas

A feleség húga a házaspárral szemben lakik, édesanyja pedig a szomszédban. Szükség esetén mindketten tudnak segíteni, de a pár egyébként önállóan él. Még mindig szerelmesek egymásba, és más párokhoz hasonlóan élnek: néha veszekszenek vagy féltékenykednek, egyébként teljesen odáig vannak egymásért.

 

Kép és szöveg forrása: echo-news.co.uk

Egy hozzászólás a(z) “20 éve boldog házas a Down-szindrómás pár” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Down-szindróma és szexualitás - Down-szindrómával kapcsolatos hírek, információk, tények

Vélemény, hozzászólás?