16 tipp, hogyan lehetsz boldogtalan a fogyatékos gyereked mellett

2016-11-25 | Család| Családi élet

“Az igazi boldogtalansághoz legalább naponta egyszer, de akár többször is szükséges a gyereket másokhoz hasonlítgatni.” Deepa Garwa tanácsai azoknak, akik ragaszkodnak a boldogtalansághoz.

fa7af46d157436c4b8560c65fc2c0e06

 

Ha fogyatékos gyereket nevelsz és tudod, hogyan lehetsz boldog, ez a cikk nem neked szól! Ez az írás azokat a kitartó szülőket szólítja meg, akik úgy viselik a keserűségüket, mint egy családi ékszert. Ha grimaszba rándul az arcod az önsegítő könyvek láttán, és kerülöd őket, mint a pestist, te vagy az, aki nagyra fogja értékelni ezt a 16 tippet, amivel boldogtalan maradhatsz! A listát nyugodtan kiegészítheted a saját ötleteiddel.

 

1. Mindig vádold saját magad! A gyereked azért fogyatékos, mert valamikor valami rosszat tettél. Még nem tudod, hogy mi volt az, de hamarosan rá fogsz jönni.

 

2. Próbálj ki minden terápiát. Bármilyen új workshop, új előadó, új program jöhet, amire nincs elég pénzed. Minél drágább, annál jobb lesz!

 

3. Ne engedd, hogy a gyereked bármit is magától megcsináljon! Add a kezébe a pohár vizet, öltöztesd fel, mindent csinálj meg helyette. Végül is ezért vagy.

 

4. Ne törődj magaddal! A te igényeid nem számítanak. A te életed hivatalosan véget ért: most a gyerekeden van a sor.

 

5. Te is azt edd, amit a gyereked szeret. Legyen ő a középpont a főzésben is. Soha ne kínáld olyasmivel, amihez nincs kedve.

 

6. Ne tölts több időt a pároddal. Miért nem érti meg, hogy a szenvedélynek vége és a romantika téged már idegesít? Értse meg, hogy inkább olvasol az új terápiáról, mint hogy vele legyél. Neked küldetésed van!

 

7. Mindig maradj pizsamában. Legyél szomorú, elhanyagolt és levert. Fogyatékos gyereket nevelsz és ennek megfelelően kell kinézned. Mindig.

 

8. Felejtsd el a szexet! Fogyatékos gyereked van, mi jut eszedbe?!

 

9. Legjobb, ha az egész korábbi életedet lezárod. Ne járj el szórakozni, ne legyenek barátaid. Az egyetlen barát, akire ezentúl szükséged lesz, a Google. És ne is menj ki a házból, ha csak nem terápiára.

 

10. A testvérekre soha ne bízz semmit. Ne érezzék, hogy rájuk is szükség van. Hadd éljék a maguk életét. Sajnáld őket, amiért fogyatékos testvérük van – aztán menj vissza az egyes ponthoz.

 

11. Naponta legalább két-három órát tölts el a Facebookon és más közösségi oldalakon. Szükséged van társas életre, vesd bele magad.

 

12. A fogyatékos gyereked viselkedésével szemben ne legyenek elvárásaid. Értsd meg, hogy már így is szenved és a fegyelmezés csak tovább nehezítené a már így is nehéz életét. Ha hisztizik, örülj neki, hogy egyáltalán csinál valamit.

 

13. A gondolkozást is végezd el a gyereked helyett. Te vagy a szülője, te tudod, mi a legjobb neki!

 

14. Ne feledd, hogy fogyatékos gyereket nevelő szülő vagy, aki rengeteg blogot, cikket és könyvet olvasott, és már mindent tudsz, amit tudni lehet. Minden a kisujjadban van, és legjobb, ha soha nem is hallgatsz másokra.

 

15. Soha ne tervezz: se rövid, se hosszú távra. Elég minden napnak a maga baja. Próbálj ki mindent néhány napig, aztán ha egy hét alatt nem látsz eredményt, változtass. Nem engedheted meg, hogy bármire is több időt szánj!

 

16. A legfontosabb, hogy a gyerekedet más gyerekekhez hasonlítgasd, legalább azokhoz, akiknek hasonló fogyatékossága van! Az igazi boldogtalansághoz legalább naponta egyszer, de akár többször is szükséges a gyereket másokhoz hasonlítgatni.

 

 

Ha megsértődtél, változtass a szokásaidon, de ha mosolyogsz vagy egyenesen vigyorogsz, akkor célba ért az írás. Szép napot!

 

 

Deepa Garwa

 

(kép innen)

 

 

Vélemény, hozzászólás?