Tavasz húsvéti nyuszija

2017-04-18 | Andiblog

Ez a húsvét jó időben és jó helyen termelődik meg, de most megtudhatjátok, hogy mi a húsvét és mi a szimbóluma.

 

A húsvét egy rendhagyó hét, és úgy kezdődik, hogy a húsvét vasárnap és a húsvét hétfő. A szimbóluma viszont nem más, mint a tojás, a bárány, a nyúl és a barka, meg a locsolkodás is. Ezek a húsvét szimbólumai. Hogy mi a húsvét ételei, íme egy pár dolog: kalács, tojás és sonka. Ezek a húsvéti fő ételek, és most a húsvéti szokásokról fogok nektek írni. Íme erről is egy pár dolog. Például tojásfestés, locsolkodás, és a nyuszi várás.

 

Nyuszizás az állatkertben Dáviddal

 

Most négy napos ünnep a húsvét amire így készülünk. Először is elmegyünk a boltba, és a húsvéti napokra bevásárlunk. A nagyszombaton tojásfestéssel és néhány dekorációval készülök a húsvéti ünnepekre. A tesóm is segít benne.

 

Testvéremmel, Nikivel

 

Tojásokat festek a locsolkodóknak. Húsvét vasárnap szépen megterítünk, és a szépen megterített asztalnál falatozzuk a finomságokat. A húsvéti nyuszi észrevétlenül beugrik, és a nyomait eldugja, hogy megkeressem. Aztán mindent felforgatunk, azért, hogy a húsvéti nyuszi nyomait megtaláljam. Édességeket szokott hagyni, és ilyenkor megint szoktam bűnözni.

 

Anyunak egészséges ételeket adok

 

 

Van olyan szerencsés gyerek, aki a húsvéti nyuszitól egy igazi élő nyuszit kap. De ez csak annak jó, aki szereti, becsüli, és gondozza, ápolja az ünnepek után is. De van, aki megunja és kiteszi az utcára, és ez állatkínzás. Csak olyan gyerek kapjon igazi, élő nyuszit, aki szereti és gondozza a húsvét után is. Például én, mert én az állatokat szeretem.

 

 

Húsvét hétfőn a lányok várják piros tojással a locsolkodókat, és a fiúk jönnek és verssel készülnek. Kölnivel vagy vödör vízzel locsolják meg a lányokat. A lányok átadják a piros tojást, de néha pénzt is adnak. Én is piros tojással várom a locsolkodókat. Például a Dávidot várom sok szeretettel. Mindenkinek kívánok szeretetben gazdag húsvéti ünnepeket és sok locsolót.

 

 

Itt a tavasz

 

Fotók (az első kép kivételével): Bege Nóra

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?